Tilburg Zingt verhuist naar Piusplein en krijgt Tilburg Trakteert predicaat

Met de bekendmaking van de route tijdens Koningsdag in Tilburg werd het eigenlijk al duidelijk. Het grote meezingevenement Tilburg Zingt verhuist dit jaar van de vertrouwde Schouwburgring naar het Piusplein. De verhuizing is eenmalig, er wordt nu eenmaal toch al een groot podium opgebouwd voor de grande finale van Koningsdag op de de hoek Piusplein/Paleisring.

De organisatie hoopte dat het evenement weer op de vertrouwde locatie aan de Schouwburgring kon plaatsvinden, maar de gemeente zag twee podia niet zitten. Wat in eerste instantie gezien werd als een tegenvaller, lijkt voor organisator Alex Schneiders nu juist positief uit te pakken. Tegen het BD zei hij: “De ondernemers van de Paleisring en het Piusplein ondersteunen de organisatie van Tilburg Zingt en wij helpen mee met het opzetten van een mooi slotfeest.” Het lijkt er zelfs op dat het podium nog grote en mooier wordt dan eerdere jaren.

Tilburg Trakteert

Citymarketing Tilburg, Gemeente Tilburg en VVV Tilburg maakten overigens tijdens een bijeenkomst van Fontys Event Academy in Poppodium 013 bekend dat Tilburg Zingt één van de zeven organisaties wordt met het Tilburg Trakteert predicaat. Hiermee wordt er nieuw leven geblazen in de Tilburg Trakteert campagne waarmee toonaangevende evenementen in de stad extra worden uitgelicht. De 2.0 versie van Tilburg Trakteert promoot naast evenementen ook musea en andere bezienswaardigheden in de stad. Naast Tilburg Zingt ontvingen ook Stichting Straat, TiLT Festival, Roadburn, Het Zuidelijk Toneel, Muziekpodium Paradox en het Textielmuseum een predicaat.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Reageer op dit Nieuws