Deelnemende koren

Wat zou Tilburg Zingt zijn zonder al die geweldige koren die de songteksten van binnen en buiten kennen? Deze voorzangers zorgen ervoor dat u af en toe mee kunt neuriën als u de tekst even niet meer weet. Wij danken de onderstaande koren dan ook voor hun inzet tijdens de elfde editie van Tilburg Zingt!

Brabants Bont (Tilburg)

brabants bont

Brabants Bont is een gemengd koor bestaande uit ruim vijftig leden. Het koor is in 2010 ontstaan uit diverse vriendenkringen waarmee gelijk de basis is gelegd voor de hechte vriendenclub die het koor nu is. Door het aantrekken van Mart Peijen als dirigent, is gekozen voor een, op zanggebied, hoger niveau. Mede omdat Mart ook diverse arrangementen voor het koor schrijft, kan er in veel gevallen meerstemmig gezongen worden in het Nederlands, Engels, Frans en zelfs in Papiamento. De combinatie van sfeer, gezelligheid en kwaliteit maken het koor Brabants Bont.
Brabants Bont heeft één keer per jaar een eigen korendag waarbij steeds een drie- of viertal koren worden uitgenodigd. Ook treed het koor enkele keren per jaar op tijdens de kerstdagen of voor verenigingen en instellingen, waarbij voor elk publiek en elke gelegenheid een passende selectie uit ons uitvoerige repertoire gemaakt wordt.

Family Toppers (Tilburg)

Foto: Family Toppers

Wij zijn de Family Toppers! Een gezellig koor met, je raadt het al, alleen maar familieleden. De basis van het koor bestaat uit een aantal die-hard koorleden. De overige koorleden rouleren, omdat we nu eenmaal niet met de hele familie op het podium kunnen/mogen staan.
Family Toppers is een gelegenheidskoor, wij zijn exclusief te zien tijdens Tilburg Zingt. 2007 Is het historische jaar dat wij voor het eerst op het podium te zien waren. Inmiddels zijn we niet meer weg te slaan en worden we niet alleen een jaartje ouder maar vooral ook elk jaar enthousiaster.
Drie edities terug zijn we de “pimp-het-Tilburg-Zingt-shirt” traditie gestart. Ook voor dit jaar ligt de schaar al weer klaar, maar daar blijft het niet bij! Om aan heel Tilburg en omstreken te laten zien dat we bij elkaar horen (en daar zijn we trots op) gaan we dit jaar een stapje verder. Ben je benieuwd naar hoe we dat dit jaar gaan doen, zorg dan dat je op 26 april vooraan staat.
Wij zijn er klaar voor! Jullie ook? Tot de 26ste….
P.s. Mocht je de drang voelen om ons persoonlijk aan te moedigen, dan zien wij jullie spandoeken graag tegemoet.

Calliope (Tilburg)

Foto: Calliope

Wij zijn een dameskoor uit de Blaak.
Het koor bestaat uit zo’n 22 leden, een fanatieke dirigente en onze enthousiaste virtuoze pianist die tevens de enige man is. Al sinds ruim 15 jaar zingen wij diverse, ver uit elkaar liggende, liederen. Van musical gaan we via “gouwe ouwe” door met Israëlische volksliedjes. We zingen met veel plezier en tussendoor is er ook nog tijd om gezellig bij te praten.

 

Canzonetta (Tilburg)

Foto: Canzonetta

Canzonetta werd opgericht in 1967. De leden van een kerkkoor in ’t Zand in Tilburg wilden wel eens wat anders en richtten een koor op dat los stond van de kerk. Aanvankelijk zongen ze klassieke, religieus getinte liederen. Maar begin tachtiger jaren liep het ledental erg terug… Men ging het over een andere boeg gooien, het roer ging helemaal om. Men trok dirigent John Koole aan en de muziek werd swing, lichte jazz en pop. De vereniging bloeide helemaal op. Ze is sindsdien altijd een zeer actieve vereniging gebleven die elk jaar wel enkele concerten geeft. Maar het bleef niet bij concerten, dat vonden ze toch te statisch. En zo kwam het dat ze in 2002 (“Love is all”), 2006 (“Conquest of Paradise”), 2009 (“Crazy Little Thing….”) en 2013 (“De Jacht op de Tevruk”) met geheel in eigen beheer geproduceerde stukken kwamen. Verhalen omlijst met popmuziek compleet met regie, choreografie en ondersteund door bekwame en enthousiaste muzikanten. Zo blijft Canzonetta, dat nu al aardig onderweg is naar haar gouden jubileum, een enthousiast gemengd koor vereniging, dat steeds nieuwe uitdagingen zoekt.

Jongerenkoor Pippijn (Berkel-Enschot)

Foto: Jongerenkoor Pippijn

Pippijn bestaat al ruim vijfentwintig jaar uit enthousiaste jongeren die samen zingen en muziek maken. De jongeren worden begeleid door Ad Lommers op drums en Karen Klerx achter de piano. Onder haar leiding wordt er twee- of driestemmig gezongen, en soms zelfs vierstemmig. Tijdens de wekelijkse repetitie op vrijdagavond wordt er hard gewerkt aan het bestaande repertoire en nieuwe liedjes, maar er is ook ruimte voor veel gezelligheid en eigen muzikale inbreng. Ook buiten de repetities om, doen de jongeren van Pippijn samen leuke dingen.
Van oorsprong (1987) is Pippijn een jongerenkerkkoor uit Berkel-Enschot, en nog steeds wordt er geregeld gezongen in de Johannes XXIII parochie. Pippijn laat zich horen en profileert zich actief in de regio. Zes keer trad ze op tijdens de afgelopen kerstperiode. Pippijn zingt van alles. Nederlandstalig en Engelstalig, popsongs en kerkelijke liederen. Zoals Pak Maar Mijn Hand van Nick & Simon, I Will Follow Him uit Sister Act, The Rose van Bette Midler en Hallelujah uit Shrek.

Koor Pistache (Tilburg)

Foto: Koor Pistache

Pistache is een gezellige, hechte groep van 20 leden. We repeteren elke maandagavond in wijkcentrum ‘t Sant onder leiding van Erik van Vugt. We zingen met veel plezier. Soms serieus, soms met een lach of een traan, maar altijd vol overgave. Ons repertoire is gevarieerd en eigentijds. We zijn op dit moment met 9 alten, 7 sopranen en 4 mannen.. De leden van Pistache hebben een leeftijd tussen de 40 en 60 jaar.  Een paar keer per jaar treden we op en we zingen ook een leuk en mooi kerstrepertoire.

De Green Forest Singers (Tilburg)

Dit jaar, 2015, bestaat het Jongerenkoor “Green Forest Singers” 33 jaar.
De club bestaat uit 20 leden en heeft een eigen muzikaal combo.
Thuisbasis van het koor is de kerk van Broekhoven aan de Broekhovenseweg 2 in Tilburg. Elke 1e zondag van de maand wordt in de kerk van Broekhoven de viering muzikaal opgeluisterd. Daarbij bestaat het repertoire uit zowel Nederlandse als Engelse moderne kerkelijke liederen, afgewisseld met moderne popmuziek. Tevens hebben we inmiddels ons repertoire zodanig uitgebreid dat we ook uitvoeringen kunnen verzorgen buiten de kerk, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, jeugdgevangenissen, tijdens carnaval en natuurlijk ook tijdens Tilburg Zingt.
Naast het zingen zijn er nog tal van andere activiteiten die voor én door de leden georganiseerd worden. Zo organiseren we onder andere uitstapjes en organiseren we met regelmaat benefietconcerten met andere (muziek)verenigingen. Kortom, een actieve, jonge club.
Sinds oktober 2013 staat het koor onder de muzikale leiding van Pieter de Kok.

Zanggroep Perpleks (Udenhout)

Foto: Zanggroep Perpleks

Zanggroep Perpleks uit Udenhout werd eind 1996 opgericht en telt ruim 35 enthousiaste leden. Het muziekrepertoire varieert van bekende musicalsongs tot lichte popmuziek en kerstliederen. Er wordt in vier stempartijen gezongen (SATB) en de zanggroep staat onder muzikale leiding van Eric Winter. Naast muzikale ambities streven de leden vooral een gezellige onderlinge sfeer na.
Zanggroep Perpleks treedt regelmatig op, organiseert zelf concerten en neemt deel aan korenslagen met muziekgroepen uit de regio. Een eigen muziekcommissie staat garant voor een up-to-date repertoire en arrangementen worden speciaal geschreven. Alles met de inzet om het publiek ‘perpleks’ te laten staan van een mooie koorklank en gevarieerd repertoire. In 2013 vierde Perpleks haar 15-jarig bestaan met twee uitverkochte voorstellingen van hun wervelend Lustrumconcert: Night of Perpleks!

Popkoor Divers (Gilze)

Foto: Popkoor Divers

Popkoor Divers bestaat uit een groep zeer enthousiaste mannen en vrouwen tussen de vijfentwintig en zestig jaar. Wat deze mensen gemeen hebben? Het zingen van kwaliteitspopmuziek. De stijl van de popsongs is even divers als het popkoor zelf. Jazz, pop, musical en gospel, ze zingen het allemaal. Plezier in zingen met elkaar is het belangrijkste doel van Popkoor Divers. Daarom hebben alle popkoorleden inspraak in het repertoire. Het thuishonk van Popkoor Divers is in Gilze, maar de leden komen uit heel de regio.

Trammelant

trammelant

Rock- en Popkoor Trammelant is in augustus 2014 begonnen in de fantastische nieuwe lokatie “De Boemel 76″ op de Spoorzone in Tilburg. Inmiddels heeft Trammelant meer dan 50 leden. Bij Trammelant is iedereen vanaf 16 jaar welkom! Je hoeft geen ervaring of zangles gehad te hebben om mee te doen. Ook hoef je geen noten te kunnen lezen. Trammelant is een stoer popkoor! Dus doen we niet aan koorkleding of danspasjes, maar we werken wel aan zelfvertrouwen en uitstraling. We zingen popmuziek, stevige rock en swingende gospel. Dit alles op een stevig volume. Want rock en pop zijn rebelse muzieksoorten. Bij Trammelant willen we niet de tuttigheid die veel koren kenmerkt, we willen een stoer popkoor zijn! Songcoach is Arjan Bruinsma. Hij heeft een stevige muzikale achtergrond. Arjan is actief als componist van reclametunes en als pianist en zanger in diverse bands.