Algemene Informatie Tilburg Zingt

Na zestien edities, mag het met recht een Tilburgse traditie genoemd worden: Tilburg Zingt. Wie Koningsnacht viert in Tilburg kan er niet om heen, want op deze avond neemt het grootste meezingfestijn van Nederland de stad over.

Tijdens het gratis evenement op de Schouwburgring draait het dus allemaal om meezingen. Een aantal koren uit de omgeving staat op het podium en zingt de hits van de playlist. En het publiek zingt mee, met een krantje in de hand. Deze worden tijdens het evenement uitgedeeld en hierin zijn dus alle songteksten terug te vinden. Geen excuus om niet keihard mee te blèren dus!

Het evenement wordt jaarlijks gepresenteerd door twee presentatoren. In 2019 waren dat Rogier van Oosterhout en Leo Alkemade. Voordat het evenement van start gaat, kan het publiek al lekker in de stemming komen met een drankje, hapje en natuurlijk muziek. Er zijn dan ook diverse eetkramen aanwezig op het evenemententerrein.

Wintereditie en kindereditie

Naast de grote versie op Koningsnacht, zijn er inmiddels ook twee kleinere edities van het meezingevenement: Jong Tilburg Zingt op Hemelvaartsdag en Tilburg Zingt Wintereditie in december. Deze evenementen mogen dan kleiner van opzet zijn, maar zijn door de knusse omvang misschien wel net zo gezellig!

Praktische informatie

Tribune voor bezoekers in een rolstoel en 65-plussers

We zijn er super trots op dat we dit jaar een tribune aan kunnen bieden voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.
De vrijwilligers van Stichting Met je hart zijn de gastheren en -vrouwen van onze tribune. Zij gaan ervoor zorgen dat de tribune ook echt plaats biedt aan de mensen die anders niet naar ons mooie evenement kunnen. De speciale plaatsen voor mensen in een rolstoel zijn gewild. Die plaatsen moeten daarom van tevoren gereserveerd worden. Dat kan via tribune@tilburgzingt.nl

Meenemen eigen drank niet toegestaan

Het zal dit jaar, net als voorgaande jaren, op last van de gemeente en voor de veiligheid van de Tilburg Zingt bezoeker niet worden toegestaan om eigen drank mee te nemen. Dat gaat samen, hoe vervelend ook, met lage dranghekken en controleurs. Aan de rand van het Tilburg Zingt terrein zal gecontroleerd worden en eventueel meegenomen drank dat gevonden wordt zal in beslag genomen worden.

Geen alcohol onder 18 jaar

Het is niet toegestaan om alcohol te schenken aan Tilburg Zingt bezoekers onder de 18 jaar. Ons barpersoneel is hierover geïnstrueerd en bij eventuele twijfel zal gevraagd worden om een geldig legitimatiebewijs.